Sposób przygotowania:
Buraczki zasmażane.
Buraczki umyć,wyszorować i ugotować w łupinach na miękko, ok. godziny.Lekko wystudzone obrać i zetrzeć na średnio drobnej tarce.
Cebulę obrać,opłukać i pokroić w drobna kosteczkę.
Na patelni roztopić masło.Zeszklić cebulę, oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Włożyć starte buraczki i smażyć razem.Doprawić solą,pieprzem i octem.Można podlać małą ilością wody.Zasmażać kilka minut.
Ogólnie im mniej dodatków tym buraczki są smaczniejsze.
Pasują do różnych mięs,ziemniaków,ryżu itp.
Cebulę obrać,opłukać i pokroić w drobna kosteczkę.
Na patelni roztopić masło.Zeszklić cebulę, oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Włożyć starte buraczki i smażyć razem.Doprawić solą,pieprzem i octem.Można podlać małą ilością wody.Zasmażać kilka minut.
Ogólnie im mniej dodatków tym buraczki są smaczniejsze.
Pasują do różnych mięs,ziemniaków,ryżu itp.
Paola