Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Buraczki z cebulką i papryką czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowane buraczki z dodatkiem cebuli, czosnku i papryki idealnie pasują jako dodatek do drugiego dania.

Buraczki z cebulką i papryką czerwoną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Buraczki z cebulką i papryką czerwoną

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z cebulką i papryką czerwoną
Buraki wyszorować, zalać zimną wodą. Wodę posolić. Buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na średnich oczkach. Delikatnie skropić octem winnym oraz oprószyć cukrem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, czosnek oraz paprykę. Dodać majonez. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Buraczki podawać jako dodatek do drugiego dania.
Buraczki z cebulką i papryką czerwoną
Ugotowane buraczki zetrzeć na średnich oczkach.
Buraczki z cebulką i papryką czerwoną
Dodać pokrojone w kostkę cebulę czosnek i paprykę.
Buraczki z cebulką i papryką czerwoną
Dodać majonez i dokładnie wymieszać ze sobą.

Tagi:

buraki papryka