Sposób przygotowania:
Buraczki z cebulką i papryką czerwoną
Buraki wyszorować, zalać zimną wodą. Wodę posolić. Buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na średnich oczkach. Delikatnie skropić octem winnym oraz oprószyć cukrem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, czosnek oraz paprykę. Dodać majonez. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Buraczki podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Buraczki z cebulką i papryką czerwoną Buraczki z cebulką i papryką czerwoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-z-cebulka-i-papryka-czerwona-253972.jpg)
![Buraczki z cebulką i papryką czerwoną Buraczki z cebulką i papryką czerwoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-z-cebulka-i-papryka-czerwona-253973.jpg)
![Buraczki z cebulką i papryką czerwoną Buraczki z cebulką i papryką czerwoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-z-cebulka-i-papryka-czerwona-253974.jpg)