justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Czerwone buraczki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z buraczków czerwonych

Czerwone buraczki z papryką

Składniki:

Czerwone buraczki z papryką

 

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 cebula
  • ocet jabłkowy
  • sól
  • pieprz
  • oliwa lub olej
  • 1 papryka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Czerwone buraczki z papryką
Buraczki czerwone umyć i ugotować w łupkach. Ostudzić, obrać z łupinek i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Do utartych buraczków dodać pokrojoną drobno cebulkę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Buraczki doprawić solą i pieprzem, skropić lekko octem jabłkowym na koniec dodać oliwę lub olej . Całośćwymieszać i schłodzić w lodówce ponieważ wtedy smakują o wiele lepiej. Smacznego !!!

Tagi:

papryka