jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Buraczki z warzywami w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przepyszny dodatek buraczany do obiadku;)

Buraczki z warzywami w zalewie

Składniki:

Buraczki z warzywami w zalewie

 

 

  • pół szklanki cukru kryształu
  • 1 szklanka octu
  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Buraczki z warzywami w zalewie
Buraki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchew, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a następnie zasolić na 3 godziny. Później wysmażyć na oleju.
Buraki wymieszać z wysmażoną resztą warzyw i nakładać w słoiki.
Zrobić zalewę.
Cukier, ocet i olej zagotować, ostudzić i zalewać przygotowane w słoikach warzywa.
Zaprawiać.

Tagi:

buraki