Sposób przygotowania:
Buraczki z warzywami w zalewie
Buraki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchew, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a następnie zasolić na 3 godziny. Później wysmażyć na oleju.
Buraki wymieszać z wysmażoną resztą warzyw i nakładać w słoiki.
Zrobić zalewę.
Cukier, ocet i olej zagotować, ostudzić i zalewać przygotowane w słoikach warzywa.
Zaprawiać.
Marchew, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a następnie zasolić na 3 godziny. Później wysmażyć na oleju.
Buraki wymieszać z wysmażoną resztą warzyw i nakładać w słoiki.
Zrobić zalewę.
Cukier, ocet i olej zagotować, ostudzić i zalewać przygotowane w słoikach warzywa.
Zaprawiać.