Sposób przygotowania:
Buraczki z marchewką i cebulą na zimę do słoików
Buraki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i marchew obieramy.
Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, z cebulę kroimy w kostkę.
Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Przekładamy do słoików.
Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.
Przechowujemy w zimnym miejscu.
Smacznego ;)
Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i marchew obieramy.
Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, z cebulę kroimy w kostkę.
Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Przekładamy do słoików.
Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.
Przechowujemy w zimnym miejscu.
Smacznego ;)