sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny dodatek do obiadu.

Buraczki zasmażane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Buraki myjemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Czekamy aż wystygną. Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o małych oczkach. Przekładamy do garnka. Dolewamy pół szklanki wody. Dodajemy masło i mąkę do buraków, mieszamy i całość gotujemy. Cały czas mieszamy aby się nie przypaliły. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i cukrem. Smacznego
Buraczki zasmażane
Po ugotowaniu studzimy buraki. Obieramy ze skórki
Buraczki zasmażane
Przekładamy do garnka, dodajemy mąkę i masło