Sposób przygotowania:
Kolorowe jajka z farszem zatopione w sosie
Jajka ugotować na twardo, potłuc skorupkę ale nie obierać. Położyć w naczyniu i zalać ok 3/4 szkl soku buraczkowego albo koncentratu. Dolać tyle gorącej wody by minimalnie zakryła jajka. Ostawić na ok 4 godz. Jajka kilka razy obrócić.
Po wyjęciu jajka obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąc żółtka i rozkruszyć, rozetrzeć z majonezem,dodać szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku i nakładać na połówki jajek. Wyrównać.
Majonez połączyć z jogurtem, dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą pieprzem i musztardą. Sos przełożyć na półmisek i zatopić w nim przygotowane jajka.
Po wyjęciu jajka obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąc żółtka i rozkruszyć, rozetrzeć z majonezem,dodać szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku i nakładać na połówki jajek. Wyrównać.
Majonez połączyć z jogurtem, dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą pieprzem i musztardą. Sos przełożyć na półmisek i zatopić w nim przygotowane jajka.