Sposób przygotowania:
Buraczkowo-śledziowe tartaletkiETAP 1
CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 30 minut.
ETAP 2
Schłodzone wykładamy na stolnicę i wałkujemy na gr około 0,5 cm. Za pomocą foremek wycinamy koła. Wyciętymi kawałkami ciasta (kołami) wyklejamy wnętrze foremek. Dno nakłuwamy widelcem.
Tartaletki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zrumienienia około 20 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy.
ETAP 3
NADZIENIE:Buraczki, ogórki i rybę kroimy w kostkę. Groszek dokładnie odsączamy. Tak przygotowane składniki umieszczamy w misce. Ziarenka granatu wyjmujemy. Połowę dokładamy do składników sałatki, a połowę pozostawiamy do dekoracji.
ETAP 4
Do przygotowanych składników dodajemy majonez. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
ETAP 5
Sałatką napełniamy przygotowane tartaletki. Wierzch dekorujemy ziarenkami granatu i natką pietruszki. Podajemy!
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
biedroneczki