Sposób przygotowania:
Tartaletki Eli z pieczarkami
Biały ser zmielić. Mąkę przesiać przez sitko. do miski włożyć margarynę,ser,mąkę i wyrobić ciasto. Ciasto włożyć do pojemnika z przykrywką lub zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodóki na minimum 12 godzin. Ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkować na grubość około4-5 milimetrów i wycinać kółka. Kółkami ciasta wylepić foremki do tartaletek. Tartaletki piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez okoł 20 minut aż się zrumienią. Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż wyparuje sok. Do pieczarek dodać śmietanę i dusić razem aż sos zgęstnieje. Do tartaletek nałożyć pieczarki. Ser pokroić w paski i ułożyć w kratkę na tartaletkach. Tartaletki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C,aż ser się rozpuści. Tartaletki można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego!
darmiona