eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Tartaletki Eli z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tartaletki z pieczarkami jako pyszna przekąska.

Tartaletki Eli z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tartaletki Eli z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Tartaletki Eli z pieczarkami
Biały ser zmielić. Mąkę przesiać przez sitko. do miski włożyć margarynę,ser,mąkę i wyrobić ciasto. Ciasto włożyć do pojemnika z przykrywką lub zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodóki na minimum 12 godzin. Ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkować na grubość około4-5 milimetrów i wycinać kółka. Kółkami ciasta wylepić foremki do tartaletek. Tartaletki piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez okoł 20 minut aż się zrumienią. Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż wyparuje sok. Do pieczarek dodać śmietanę i dusić razem aż sos zgęstnieje. Do tartaletek nałożyć pieczarki. Ser pokroić w paski i ułożyć w kratkę na tartaletkach. Tartaletki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C,aż ser się rozpuści. Tartaletki można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego!
Tartaletki Eli z pieczarkami
Tartaletki piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez okoł 20 minut aż się zrumienią.
Tartaletki Eli z pieczarkami
Pieczarki oczyścić cebule obrać i pokroić.
Tartaletki Eli z pieczarkami
Do upieczonych tartaletek nałożyć pieczarki.
Tartaletki Eli z pieczarkami
Ser pokroić w paski i ułożyć w kratkę na tartaletkach.

Tagi:

sery ser tarta