Sposób przygotowania:
Tartaletki na słono i na słodko
Foremki smarujemy masłem, wycinamy nimi ciasto francuskie, którym wykładamy środek. *Tartaletki na słodko: na ciasto francuskie, na spód foremki, kładziemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Na czekoladę kładziemy pokrojonego w plasterki banana, dajemy łyzeczkę miodu i posypujemy tartą czekoladą. **Tartaletki na słono: Na ciasto francuskie, na spód foremki, kładziemy pokrojoną w kosteczkę szynkę. Wbijamy na nią małe jajko. Solimy. Posypujemy pokrojonymi drobniutko pieczarkami oraz pieprzem _________________ Tartaletki wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 150st. Pieczemy tak długo, aż się zrumienią, a jajka w tartaletkach 'na słono' się zetną. Smacznego!
alaaa
Rossie
Dzisiaj zrobiłam nową dostawę - nie miałam wyjścia :) więc zapraszam!