Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Buraki czerwone z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sałatka z czerwonych buraków i fasoli jest bardzo łatwa do przygotowania. Smaczna do dania z mięsem i sosem.

Buraki czerwone z białą fasolą

Składniki:

Buraki czerwone z białą fasolą

 

  • 1/2 kg ugotowanych buraków czerwonych
  • 1 cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 szklanka fasoli z puszki
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Buraki czerwone z białą fasolą
Ugotowane buraki obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać, fasolę osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski. Musztardę wymieszać z oliwą, przyprawić solą i cukrem. Przygotowany sos połączyć z warzywami, doprawić do smaku, wymieszać.

Tagi:

buraki fasola