Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasteryzowane buraki czerwone z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czerwone buraki z papryką to dobry sposób na szybki dodatek do obiadu

Pasteryzowane buraki czerwone z papryką

Składniki:

Pasteryzowane buraki czerwone z papryką

 

  • 5 kg buraków czerwonych
  • 1 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 szkl oleju
  • 2 łyżki soli
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl octu 10 %,
  • 2 szkl wody

 

Sposób przygotowania:

Pasteryzowane buraki czerwone z papryką
Buraki dokładnie umyć i ugotować, odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Cebulę, buraki, paprykę, zmielić w maszynce. Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Wlać do buraków, dodać olej i gotować przez 20 minut. Gorące buraki przełożyć do słoików, zakręcić zakrętki, włożyć do garnka z ciepłą wodą i pasteryzować przez 15 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Tagi:

buraki papryka