Sposób przygotowania:
Burek
Biszkopty robimy podobnie-jajka ubijamy z cukrem,łączymy z mąką,wylewamy do formy,pieczemy 45min.w temp.175*C.Okrągły dobrze jest wypiec 2-3 dni wcześniej aby dobrze wysechł.Prostokątny biszkopt kroimy poziomo na 4 placki,jeden odkładamy.Krem śmietankowy-żelatynę moczymy w 0.5szkl.zimnej wody,potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę schłodzoną wraz z cukrami ubijamy,dodajemy żelatynę,3 placki przekładamy kremem śmietankowym(można je nasączyć sokiem owocowym)Schładzamy,następnie wycinamy owalny kształt tułowia psa,ścinki przyklejamy u góry torta kształtując grzbiet.Z okrągłego biszkopta wycinamy kształt głowy psa.Z placka odłożonego biszkoptu wycinamy uszy,łapy i ogon. Krem cytrynowy-jajka z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dodajemy spirytus,kilka kropel aromatu.Za pomocą końcówki do dekoracji robimy sierść psa,głowę mocujemy za pomocą szpikulców do szaszłyków,uszy za pomocą wykałaczek.Z masy cukrowej robimy nos i oczy..Uff...nareszcie kończymy.Smacznego P.S Następnym razem zrobię zdjęcia każdego etapu pracy.
Smakowita
jovi
Netka
Lady Marmolada
luna
misia14
Bob39
Blaszka ma wymiar ok.25cmx35cm.Tortownica o średnicy 12cm.
Natala1210
sloneczko1507
pozdrawiam
najlepiej jak odp byłaby na mój emeil
pelagia
marietta
redakcja