Burgery

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pyszne niebiańskie szybko przyrządzone burgery

Burgery

Składniki:

Burgery

 

  • 400 gram fasoli red kidney z puszki
  • 2 czerwone cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki mąki razowej

Sposób przygotowania:

Burgery
Obrałam i pokroiłam w plasterki cebule.Fasolę z puszki bardzo dokładnie odcedziłam i osuszyłam.Należy o tym pamiętać-inaczej burgery będą się rozpadać. Do rondla wlałam łyżkę oliwy-wrzuciłam cebule i ocet.Cały czas mieszałam,a gdy zaczęło wrzeć-przykręciłam gaz i dusiłam 15 minut.Pod koniec dodałam mąkę razową i wymieszałam wszystko. Suchą fasolę utłukłam tłuczkiem do ziemniaków.Dodałam przygotowaną ciepłą masę-wymieszałam. Ciasto podzieliłam na 4 części,z każdej formując w dłoniach burgery. Na patelni rozgrzałam oliwę i na niej smażyłam przez 6 minut burgery aż stały się brązowe.