Sposób przygotowania:
Burgery indycze z wędzonką
Pokroić bardzo drobno wędzonkę i wysmażyć na suchej patelni na rumiano. Cebule pokroić i dorzucić na patelnię - smażyć mieszając aż się zeszkli. Do mięsa dołożyć ostudzoną wędzonkę z cebulką i wlać wodę. Wyrabiać dokładnie masę mięsną . Doprawić solą i pieprzem . Uformować dwie porcje wielkości piłek golfowych. Na patelni rozgrzać olej. Burgery spłaszczyć przed włożeniem na patelnie pilnując by brzegi były zwarte. Smażyć na rumiano po jednej i drugiej stronie dosmażając na małym gazie. * Jeżeli podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami i surówka to możemy dodać na patelnię w ostatnim momencie odrobinę masła by było czy polać ziemniaki ** Jeśli podajemy jak klasyczne burgery przygotowujemy sobie wcześniej bułki , poszatkowaną , ugniecioną i doprawioną kapustę , pokrojone pomidory i ogórki , sosy . Podgrzewamy bułki i nakładamy burgery i dodatki.