Sposób przygotowania:
Burgery z groszku
Groszek z puszki odcedzić, wsypać do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, a mrożony wrzucić na wrzątek na kilka minut i dalej postąpić podobnie.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać do groszku razem z posiekaną papryczką chili, natką pietruszki i łyżeczkę konfitury z czerwonej cebuli, wbić jajko, wsypać kaszę mannę, doprawić i dokładnie wymieszać.
Z masy groszkowej uformować 4 kotlety, obtoczyć je w mące i smażyć na średnim ogniu z obu stron.
Bułki do burgerów przekroić i posmarować sosem czosnkowym, w środek włożyć sałatę, kotlety groszkowe, plasterki pomidora i ogórka.
Smacznego :)
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać do groszku razem z posiekaną papryczką chili, natką pietruszki i łyżeczkę konfitury z czerwonej cebuli, wbić jajko, wsypać kaszę mannę, doprawić i dokładnie wymieszać.
Z masy groszkowej uformować 4 kotlety, obtoczyć je w mące i smażyć na średnim ogniu z obu stron.
Bułki do burgerów przekroić i posmarować sosem czosnkowym, w środek włożyć sałatę, kotlety groszkowe, plasterki pomidora i ogórka.
Smacznego :)
zbysiowa
czarrna
Dziękuję :) Posmakują nawet mięsożercom :) Pierwszy raz jadłam takie z food tracka i potem odtworzyłam w domu :)