Sposób przygotowania:
Burgery z kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną przepłukać ciepłą wodą. Przełożyć do garnka i zalać wodą, ( ok1 i ½ szklanki) dodać curry i gotować aż kasza będzie miękka. Cukinię zetrzeć na tarce, lekko posolić i zostawić na durszlaku na ok 20 minut, następnie dobrze odcisnąć wodę.
Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać czosnek a następnie cukinię. Smażyć ok 15 minut. Zmieszać warzywa z kaszą, dodać jajko, tartą bułkę, parmezan, paprykę i natkę, doprawić solą i pieprzem.
Formować kotlety wielkości bułki do hramburgera. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju ok 5 minut z kazdej strony. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać w bułce z dodatkami.
Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać czosnek a następnie cukinię. Smażyć ok 15 minut. Zmieszać warzywa z kaszą, dodać jajko, tartą bułkę, parmezan, paprykę i natkę, doprawić solą i pieprzem.
Formować kotlety wielkości bułki do hramburgera. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju ok 5 minut z kazdej strony. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać w bułce z dodatkami.