katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Cake pops wg Katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cake pops czyli ciastkowe lizaki to coś co zaskoczy Twoich bliskich.

Cake pops wg Katarzyny

Składniki:

Cake pops wg Katarzyny

 

  • 400g pierników w czekoladzie
  • 100g serka mascarpone
  • 70g nutelli
  • polewa biała i gorzka
  • cukierki do posypania
  • rurki
  • patyczki do szaszłyków
  • wstążeczki kolorowe

Sposób przygotowania:

Cake pops wg Katarzyny
Pierniczki rozruszyć. Dodać nutellę i serek - dobrze wymieszać na gładką masę.ja robię to delikatnie mikserem. Z ciasta zrobić kulę i włożyc do zamrażarki na minimum 15 minut. Wyciągnąć, tworzyć kulki, nadziewać na rurki, a do każdej rurki wkładać patyczek. Kulki układac na płasko na talerzu. Jak zrobimy wszystkie to znów wkładamy do zamrażalnika. Po jakimś czasie-muszą stwardnieć - wyciagamy. Polewy rozpuszczamy i maczamy połowę kulek w białej i obsypujemy cukiereczkami,a połowę w ciemnej czekoladzie. układamy w szklance do wyschnięcia. Potem wbijamy np w pomarańczę i podajemy.