Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny panierowany ser camembert z sosem porzeczkowo-żurwaniowym, świetna przekąska dla całej rodziny.

Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym

 

  • 1 ser camembert
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • oliwa do smażenia
  • 2 łyżki dżemu porzeczkowego
  • 3 dag suszonej żurawiny
  • 1/2 łyżki czerwonego wina

Sposób przygotowania:

Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym
Jajko wybijam na talerzyk i rozmącam widelcem. Na drugi talerz wysypuję bułkę tartą. Ser camembert dokładnie obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na rumiano na rozgrzanej oliwie. Do małego garnuszka przekładam dżem, dodaję suszoną żurawinę oraz wino. Dokładnie mieszam i chwilę gotuję na małym ogniu. Usmażony camembet wykładam na talerz, obok wylewam przygotowany sos. 
Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym
Jajko wybijam na talerzyk i rozmącam widelcem. Na drugi talerz wysypuję bułkę tartą. Ser camembert dokładnie obtaczam w jajku i bułce tartej.
Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym
Smażę na rumiano na rozgrzanej oliwie.
Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym
Do małego garnuszka przekładam dżem, dodaję suszoną żurawinę oraz wino. Dokładnie mieszam i chwilę gotuję na małym ogniu.