kaliso

kaliso

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

canneloni z AJVAREM

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie pyszne i łatwe - czego chcieć więcej? Połączenie makaronu z sosem ajvar - najdoskonalsza kombinacja.

canneloni z AJVAREM Więcej zdjęć (3)

Składniki:

canneloni z AJVAREM

 

  • 1/3 opakowania makaronu canelloni (w zależności od wielkości naczynia żaroodpornego)
  • 1 cebula
  • 250 gram pieczarek
  • 250 gram fileta z kurczaka
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • pół brokuła
  • ajvar

 

Sposób przygotowania:

canneloni z AJVAREM
Na patelni posmażyć filet z kurczaka, dodać cebulę, pokrojone pieczarki, broku i kukurydzę. Przestudzić - jest to o tyle ważne, że w przypadku gorącego farszu makaron będzie pękał! Schłodzony farsz upchać w rurki canelloni. Resztą uzupełnić luki w naczyniu żaroodpornym. Wszystko polać ajvarem. Zapiekać w piekarniku przez 30 min
canneloni z AJVAREM
canneloni z AJVAREM