p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Canneloni z mięsem w sosie Neapolitańskim z oregano i tymiankiem

Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1/2 łyżki oleju
  • 1 op. makaronu Canneloni
  • 1 cebula
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 opakowania sosu neapolitańskiego z oregano i tymiankiem

 

Sposób przygotowania:

Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym
Na patelni podsmażamy mięso mielone z cebulą pokrojoną w małą kostkę na 1/2 łyżce oleju, nie dajemy dużo tłuszczu, gdyż trochę sie wytopi podczas smażenia. Przyprawiamy je solą i pieprzem, Przygotowanym farszem wypełniamy suche rurki makaronu Canneloni i układamy je w żaroodpornym naczyniu. 2 opakowania sosu Neapolitańskiego z oregano i tymiankiem mieszamy z 600 ml zimnej wody i zalewamy makaron w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy wszystko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 minut. Canneloni ostrożnie wykładamy na talerze za pomocą szerokiej łopatki.
Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym
Na patelni podsmażamy mięso mielone z cebulą pokrojoną w małą kostkę
Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym
Przygotowanym farszem wypełniamy suche rurki makaronu Canneloni
Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym
2 opakowania sosu Neapolitańskiego z oregano i tymiankiem mieszamy z 600 ml zimnej wody
Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym
Zapiekamy wszystko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 minut