Sposób przygotowania:
Canneloni z mięsem w sosie pomidorowym
Na patelni podsmażamy mięso mielone z cebulą pokrojoną w małą kostkę na 1/2 łyżce oleju, nie dajemy dużo tłuszczu, gdyż trochę sie wytopi podczas smażenia. Przyprawiamy je solą i pieprzem, Przygotowanym farszem wypełniamy suche rurki makaronu Canneloni i układamy je w żaroodpornym naczyniu. 2 opakowania sosu Neapolitańskiego z oregano i tymiankiem mieszamy z 600 ml zimnej wody i zalewamy makaron w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy wszystko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 minut. Canneloni ostrożnie wykładamy na talerze za pomocą szerokiej łopatki.
WłoskiKucharz
Tit
przejs
Aa Włoskiemu Kucharzowi dzięki za cynk, jaka stronkę omijać :D
olmanka