xavera

xavera

Kucharz
[Przepisów: 8]

Cappucino

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Można zrobić "gdy goście w drzwiach"

Cappucino

Składniki:

Cappucino

 

  • 1 masło
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 2 serki czekoladowe
  • 1i1/2 szklanki mleka w proszku
  • 2 paczki biszkoptów
  • 2 łyżki żelatyny
  • kawa do nasączania biszkoptów - najlepiej chłodna

Sposób przygotowania:

Cappucino
Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, serki i mleko w proszku. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody i dodać do masy. Wymieszać wszystko dobrze. Na spód tortownicy ułożyć biszkopty nasączone kawą, na nie wyłożyć część masy, na masę znowu ułożyć biszkopty nasączone kawą i na nie wyłożyć pozostałą masę. Na wierzch można zetrzeć gorzką czekoladę. Schłodzić w lodówcę ok. 20-30 minut. Smacznego.

Tagi:

biszkopt kawa