Sposób przygotowania:
Carbonara na kolorowych świdrach
Boczek kroje w kosteczkę i topię na patelni , dodałam 2 łyżki oleju z pestek winogron. Makaron gotuje wg wskazań na opakowaniu.
W miseczce mieszam śmietankę i żółtka , dodaję posiekaną natkę i przyprawy, posypuję serem , mieszam i wlewam do przesmażonego boczku. Chwilkę jeszcze zostawiam na palniku, jak jest już dość gorące podaję.
Można dodać makaron od razu do sosu, ja jednak wolę polać go dopiero na talerzu:)
W miseczce mieszam śmietankę i żółtka , dodaję posiekaną natkę i przyprawy, posypuję serem , mieszam i wlewam do przesmażonego boczku. Chwilkę jeszcze zostawiam na palniku, jak jest już dość gorące podaję.
Można dodać makaron od razu do sosu, ja jednak wolę polać go dopiero na talerzu:)