alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Carpaccio z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Carpaccio z buraczków z dodatkiem orzeźwiającej mięty jest idealnym dodatkiem do świątecznego obiadu lub jako przystawka.

Carpaccio z buraczków

Składniki:

Carpaccio z buraczków

 

  • 2 buraczki
  • ser sałatkowy w zalewie
  • listki mięty

 

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio z buraczków
Buraczki umyć w łupinach zalać wodą i ugotować do miękkości. Wyjąć z wody przestudzić i obrać z skórki. Zimne buraczki pokroić w bardzo cieniutkie plasterki, ułożyć na talerzu zakładając jeden plasterek na drugi. Talerz włożyć na pół godziny lodówki. Przed podaniem pokruszyć na górę ser sałatkowy. Listki mięty umyć posiekać i posypać buraczki.

Tagi:

sery ser