Sposób przygotowania:
Rubinowe carpaccio z buraczków :
Zrobić marynatę - sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę . Buraczki ugotować do miękkości . Ostudzić . Obrać .Obieraczką do warzyw pokroić na cieniutkie plasterki ( jak na carpaccio ) .Zmieszać marynatę z olejem i zalać zaprawą buraczki . Zostawić na 15 minut . Odcedzić . Ułożyć plasterki z buraczków ozdobnie - lekko skropić marynatą , posypać natką pietruszki. Można podawać jako dodatek do II dań lub przekąskę z serami , pikli itp.
jaNina
Ja bym dodała jeszcze troszkę soku z cytrynki lub limonki....
wybacz że wtrącam swoje 3 grosze :)))
Ale i tak 5 + za pomysł i ładne podanie
Babciagramolka
Już miałam cytrynę w garści- ale nie potrzeba - sos sojowy w składzie marynaty starczy.