Sposób przygotowania:
Carpacio warzywno-owocowe Eli
Fenkuł umyć,osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Na patelni roztopić masło,położyć plastry fenkuła i obsmażyć z obu stron na złoto.Usmażone plastryy ułożyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i odsączyć.Po odsączeniu fenkuły oprószyć solą i pieprzem.Gruszki umyć,obrać ze skórki,przekroić na połowę,usunąć ogonki i gniazda nasienne.Pokroić gruszki na plastry i skropić sokiem z cytryny żeby nie zczerniały.Truskawki umyć,osuszyć i usunąć szypółki.Kilka truskawek (równej wielkości) odłożyć do dekoracji.Resztę truskawek zmiksować ze szczyptą soli,pieprzem,octem balsamicznym i cukrem.Sos przelać do niedużej miseczki lub kokilki i postawić na środku dużego talerza.W koło naczynia z sosem układać na przemian fenkuł i gruszki.Carpacio udekorować odłożonymi truskawkami przekrojonymi na połówki.Smacznego!