Sposób przygotowania:
Cassoni włoskie.
Ciasto na piadine rozwałkujemy na okrągłe placki (wiekość dowolna). Moje są ok. 20 centymetrowe. Na połowie placka nakładamy farsz: szynkę, mozzarellę, i sos pomidorowy.
Sos pomidorowy znajdziecie w moich przepisach. Dodaje do niego odrobinę soli, oleju z oliwek i origano (jeśli ktoś lubi).
Składmy na połowę piadine i palcami przygniatamy brzegi. Poprawiamy końcem widelca aby placki były dobrze sklejone. Sos nie może wypłynąć podczas pieczenia.
Rozgrzewamy patelnie bez tłuszczu. Ja mam typową patelnie na piadinę ale można użyc dużej patelni teflonowej.
Kładziemy cassoni (kassoni) na rozgrzanej patelni i pieczemy z obydwu stron.
Sos pomidorowy znajdziecie w moich przepisach. Dodaje do niego odrobinę soli, oleju z oliwek i origano (jeśli ktoś lubi).
Składmy na połowę piadine i palcami przygniatamy brzegi. Poprawiamy końcem widelca aby placki były dobrze sklejone. Sos nie może wypłynąć podczas pieczenia.
Rozgrzewamy patelnie bez tłuszczu. Ja mam typową patelnie na piadinę ale można użyc dużej patelni teflonowej.
Kładziemy cassoni (kassoni) na rozgrzanej patelni i pieczemy z obydwu stron.