Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Cebula faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cebulę tak przyrządzoną można podawać z ziemniakami lub z pieczywem. Cebula powinna być jednakowej wielkości

Cebula faszerowana

Składniki:

Cebula faszerowana

 

  • jajka, 10 dag konentratu pomidorowego, łyzka mąki, 3 łyzki tłuszczu, przyprawy, szklanka wywaru z włoszczyzny

Sposób przygotowania:

Cebula faszerowana
Cebule obrać z łupinek, ściąć wierzchy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować w mleku do miekkości. Część pozostałej z wydrążenia cebuli posiekać i podsmaźyć na tłuszczu, a następnie dodać do ugotowanego ryżu. Jajka ugotować na twardo, pokroić i również dodać do ryżu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać dokładnie i napełnić farszem wydrążone cebule. Cebule ułozyć w rondlu, podlać wywarem warzywnym i dusić do miekkości. Zrobić zasmażkę z tłuszczu i mąki, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić przyprawą do zupy. sosem zalać cebulę.