laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Cebula w glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny dodatek do pieczeni Polecam

Cebula w glazurze

Składniki:

Cebula w glazurze

 

  • kg malutkich cebuli
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 1/4 l wytrawnego wina
  • 3 gożdziki
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Cebula w glazurze
Cebulę obrać i dusić prze 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć. Masło roztopić w rondlu dodać cukier i mieszać aż sie rozpuści. Dodać cebulę i mieszając zarumienić na złoty kolor. Zalać białym winem ,dodać gożdziki przyprawić solą i pieprzem. Dodać wodę żeby cebule były zanużone do połowy i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości,