kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Cebulowa mizernotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulowa mizernotta z kaszanką

Cebulowa mizernotta

Składniki:

Cebulowa mizernotta

 

  • 40 dag kaszanki
  • 6 cebul
  • pól łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulowa mizernotta
Cebulę obieramy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środki, pozostawiając dwie warstwy miąższu. wyjęty miąższ siekamy. Kaszankę wyjmujemy z osłonek i kroimy w plastry, a ogórki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy kaszankę i smażymy przez 2 minuty. Przyprawiamy sola , pieprzem i 1 łyżeczką kopru, majerankiem. Wydrążone cebule napełniamy kaszanką i układamy na aluminiowej tacce. Grillujemy około 20 minut. Posypujemy ogórkiem i resztą koperku.

Tagi:

cebula