Sposób przygotowania:
Bułki ze szczypiorkiem
Do dużej miski przesiać przez sito mąkę, dodać suche składniki i wymieszać. Następnie w tej miksturze zrobić nieduży rowek i wbić jajko i żółtko. Mleko lekko podgrzać, dodać do miski. Wymieszać. Na sam koniec roztopić margarynę i ciepłą wlać do miski. Całość dokładnie wyrobić.
Szczypiorek poszatkować i włożyć do miski. Odłożyć do ciepłego miejsca i przykryć ściereczką. Po tym czasie jak ciasto wyrośnie odlepiać po trochu i lepić bułeczki. Smarować roztrzepanym białkiem i posypać lekko cukrem.
Piec ok. 25 min w 180 st.
Szczypiorek poszatkować i włożyć do miski. Odłożyć do ciepłego miejsca i przykryć ściereczką. Po tym czasie jak ciasto wyrośnie odlepiać po trochu i lepić bułeczki. Smarować roztrzepanym białkiem i posypać lekko cukrem.
Piec ok. 25 min w 180 st.
biedroneczki