Sposób przygotowania:
Warkocz z serem i truskawkami
Zaczyn W garnuszku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim drożdże, mieszamy z cukrem i mąką pszenną. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy cukier, jaja, jogurt naturalny, cukier waniliowy, sól, rozpuszczone i przestudzone masło oraz wyrośnięte drożdże i wyrabiamy jednolite ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 90 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na dwa prostokąty. Każdy nacinamy z obydwu stron na równe paski pozostawiając na środku pas. Nadzienie Serek miksujemy z cukrem i mlekiem na jednolitą masę. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek , a następnie kroimy na plasterki. Ser dzielimy na pół i rozsmarowujemy na prostokątach, posypujemy pokrojonymi truskawkami. Zakładamy na siebie paski tworząc warkocz. Wierzch Rozmąconym jajkiem smarujemy zaplecione chałki, przenosimy na blaszkę, Ja przenoszę razem z papierem bo same to ciężko. Zostawiamy jeszcze na 20 minut aby wyrosły i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika i przestudzeniu polewamy cukrem pudrem rozmieszanym z ciepłą wodą.