Sebak20

Sebak20

Kucharz
[Przepisów: 9]

Chapichino

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pieczemy biszkopt, robimy masę, przekładamy biszkopt masą, kładziemy biszkopciki, polewamy polewą. Proste :D SMACZNEGO :D

Chapichino

Składniki:

Chapichino

 

  • MASA
  • 5 żółtek
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 margaryna
  • 2 serki waniliowe
  • 4 szklanki mleka w proszku

 

  • Biszkopt
  • 5 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu

 

  • małe okrągłe biszkopty
  • polewa czekoladowa
  • napar z kawy

Sposób przygotowania:

Chapichino
[ Biszkopt] Pieczemy biszkopt: ubijamy białka na sztywną masę, dodajemy cukier. Żółtka krótko ubijamy mikserem. Dodajemy żółtka do białek i mieszamy ( Ważne jest aby nie mieszać dalej mikserem i robić to w miarę szybko ale i starannie) dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, pod koniec mieszania dodajemy po łyżce oleju i octu, wylewamy i pieczemy .ok. 25-30min. Po ostudzeniu kroimy na pół i nasączamy naparem z kawy.

[ Masa ]. Jajka ubić na parze dodając powoli cukier. Margarynę należy utrzeć w większym naczyniu, następnie dodajemy do niej masę jajeczną. dodajemy na mleko i serki na przemian po trochu. Przekładamy biszkopt masą tak by na wierzchu ciasta była masa, kładziemy na nią biszkopciki i polewamy polewą czekoladową. SMACZNEGO :D