Sposób przygotowania:
Chickenburger w/g Agiatis
Pierś z kurczaka płuczemy, usuwamy zbędne błon, osuszamy papierowym ręcznikiem - kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, do mięsa dokładamy jajka, majonez mąkę i starty żółty ser, całość mieszamy aby składniki się połączyły - doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, z masy formujemy dwa, trzy kotlety (w zależności jak duża była pierś) i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na rumiano. W miedzy czasie kroimy ogórka i pomidora w plastry, a wewnętrzną stronę bułek podpiekamy w piekarniku lub kładziemy na włączony toster - córka wpadła na ten pomysł genialne rozwiązanie;) Spodnią część bułki "smarujemy" ketchupem, układamy usmażonego kotleta, kładziemy pomidora i ogórka, możemy polać jeszcze dodatkowo ketchupem i musztardą , przykrywamy - podajemy. Smacznego;)