Sposób przygotowania:
Chiński półmisek misz masz na brązowym ryżu
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pora kroimy w plasterki. W woku przesmażamy cebulę z porem podlewając sosem sojowym, dodajemy warzywa chińskie i podduszamy 5 minut.
W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso mielone. Dodajemy do warzyw wraz z passatą pomidorową, mieszamy, dodając przyprawę do dań chińskich oraz świeżo mielonym pieprzem. Całość dusimy około 5 minut.
Brązowy ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Nakładamy na półmiski, na wierzch nakładamy chińskie misz masz, dekorujemy szczypiorkiem.
W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso mielone. Dodajemy do warzyw wraz z passatą pomidorową, mieszamy, dodając przyprawę do dań chińskich oraz świeżo mielonym pieprzem. Całość dusimy około 5 minut.
Brązowy ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Nakładamy na półmiski, na wierzch nakładamy chińskie misz masz, dekorujemy szczypiorkiem.