Sposób przygotowania:
Hreczanyki czyli kotlety gryczane z jagnięciną
Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku utrzeć z solą, następnie dodać do mielonej jagnięciny. Do mięsa z czosnkiem dodać ugotowaną kasze gryczaną oraz jajka, sol i pieprz. Wyrobić masę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dłonie lekko naoliwić i formować z masy mięsnej z kaszą, kotleciki.
Kotleciki kłaść na gorący olej lub smalec, smażyć z dwóch stron, na średnim ogniu, na złocisty kolor.
Hreczanyki doskonale smakują z sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku oraz koperku.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dłonie lekko naoliwić i formować z masy mięsnej z kaszą, kotleciki.
Kotleciki kłaść na gorący olej lub smalec, smażyć z dwóch stron, na średnim ogniu, na złocisty kolor.
Hreczanyki doskonale smakują z sosem jogurtowym z dodatkiem czosnku oraz koperku.