Sposób przygotowania:
Sałatka z kolorowego ryżu z warzywami
Gotujemy ryż brązowy, czarny, biały i orkisz według przepisu na opakowaniu. Ryż odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie paprykę i cukinię kroimy w kosteczkę.
W misce mieszamy ugotowany ryż i orkisz z warzywami. Dodajemy ugotowaną kukurydzę, czerwoną fasolę, pokrojone drobno 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki oraz 3-4 łyżki oliwy extravergine.
Całość doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Przed podaniem sałatkę dekorujemy parmezanem w płatkach.
W misce mieszamy ugotowany ryż i orkisz z warzywami. Dodajemy ugotowaną kukurydzę, czerwoną fasolę, pokrojone drobno 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki oraz 3-4 łyżki oliwy extravergine.
Całość doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Przed podaniem sałatkę dekorujemy parmezanem w płatkach.