Sposób przygotowania:
Chiński przecier pomidorowy
Kupujemy 1,5 kilograma pomidorów oraz co najmniej jedną główkę czosnku ja użyje dwóch bo ten chiński czosnek to się ma ni jak do naszego. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry , następnie kroimy pomidory na kawałki. Czosnek obieramy i drobno siekamy . Pokrojone pomidory wrzucamy na patelnię i dusimy , dodajemy do nich czosnek oraz przyprawy sól oraz pieprz do smaku . Dusimy tak długo aż pomidory stworzą jednolitą konsystencję. Tak przygotowany przecier pomidorowy będzie wspaniałym dodatkiem do moich kolejnych potraw .
![Chiński przecier pomidorowy Chiński przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chinski-przecier-pomidorowy-253922.jpg)
![Chiński przecier pomidorowy Chiński przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chinski-przecier-pomidorowy-253923.jpg)
![Chiński przecier pomidorowy Chiński przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chinski-przecier-pomidorowy-253924.jpg)
![Chiński przecier pomidorowy Chiński przecier pomidorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chinski-przecier-pomidorowy-253925.jpg)