kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Chiński przecier pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Własnej roboty przecier pomidorowy który będę używać do stworzenia pysznych dań w późniejszym czasie .

Chiński przecier pomidorowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chiński przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Chiński przecier pomidorowy
Kupujemy 1,5 kilograma pomidorów oraz co najmniej jedną główkę czosnku ja użyje dwóch bo ten chiński czosnek to się ma ni jak do naszego. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry , następnie kroimy pomidory na kawałki. Czosnek obieramy i drobno siekamy . Pokrojone pomidory wrzucamy na patelnię i dusimy , dodajemy do nich czosnek oraz przyprawy sól oraz pieprz do smaku . Dusimy tak długo aż pomidory stworzą jednolitą konsystencję. Tak przygotowany przecier pomidorowy będzie wspaniałym dodatkiem do moich kolejnych potraw .
Chiński przecier pomidorowy
1,5 kg pomidorów sparzamy w wrzątku i obieramy ze skóry .
Chiński przecier pomidorowy
Główkę czosnku obieramy i kroimy ząbki jak najdrobniej .
Chiński przecier pomidorowy
Pomidory kroimyy w kawaki i dusimy na patelni .
Chiński przecier pomidorowy
Do pomidorów dodajemy czosnek , sól oraz pieprz do smaku .