12vivi

12vivi

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Chiński rosół mojego prosiaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa ma swój niepowtarzalny, specyficzny smak!

Chiński rosół mojego prosiaczka

Składniki:

Chiński rosół mojego prosiaczka

 

  • 1mrożona zupa chińska
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • makaron chiński wstążki 1 paczka , aby nie było za gęste można mniej niż 1 paczkę
  • sos sojowy do smaku
  • przyprawa 5 smaków do smaku
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Chiński rosół mojego prosiaczka
zupę mrożoną włożyć do garnaka z wodą i kilka minut pogotować, w tym czasie pokroić piersi z kurczaka w kostkę posypać vegetą i przysmażyć na oleju na patelni i dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Po podsmażeniu mięsa przekładamy je do garnka ze zupą jeszcze chwilkę gotujemy doprawiamy przyprawą 5 smaków i sosem sojowym oraz vegetą do smaku, a w między czsie wstawiamy wodę na makaron chiński kiedy się zagotuje wyłączmy wodę i wrzucamy do niej makaron na ok. 10-15 min. Następnie odcedzamy makaron i wrzucamy go do zupy.jeszcze kilka minutek pogotujemy wszystko razem ...i rosołek gotowy.
Życzę smacznego!
Przepis mnadesłany na konkurs MakaroNowy Chiński Rok