Sposób przygotowania:
Chiński rosół mojego prosiaczka
zupę mrożoną włożyć do garnaka z wodą i kilka minut pogotować, w tym czasie pokroić piersi z kurczaka w kostkę posypać vegetą i przysmażyć na oleju na patelni i dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Po podsmażeniu mięsa przekładamy je do garnka ze zupą jeszcze chwilkę gotujemy doprawiamy przyprawą 5 smaków i sosem sojowym oraz vegetą do smaku, a w między czsie wstawiamy wodę na makaron chiński kiedy się zagotuje wyłączmy wodę i wrzucamy do niej makaron na ok. 10-15 min. Następnie odcedzamy makaron i wrzucamy go do zupy.jeszcze kilka minutek pogotujemy wszystko razem ...i rosołek gotowy.
Życzę smacznego!
Przepis mnadesłany na konkurs MakaroNowy Chiński Rok
Życzę smacznego!
Przepis mnadesłany na konkurs MakaroNowy Chiński Rok