Sposób przygotowania:
Chińskie noodle Królika
Pierś z kurczaka pokroić w małe kostki, polać sosem sojowym jasnym, skropić winem, posolić, popieprzyć i odstawić do zamarynowania na 20 minut. W tym czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu i odcedzić. Na woku rozgrzać trochę oleju (najlepiej sezamowego) i wrzucić posiekany czosnek. Smażyć przez chwilę, po czym dodać zamarynowanego kurczaka. Mięso usmażyć i zdjąć z woka. Poszatkować kapustę i posiekać cebulkę. Ponownie rozgrzać woka i wlać trochę oleju. Wrzucić cebulkę, a po chwili kapustę. Smażyć mieszając około 2 minuty i zdjąć z woka. Odcedzony makaron wrzucić na rozgrzany olej (musi być go trochę więcej, żeby makaron nie przywierał) smażyć przez chwilę po czym dodać mięso i kapustę. Ja jednak nie smażyłam makaronu w oleju tylko dodałam makaron do woka z kapusta, miesem i wszystko razem wymieszałam i skropiłam sosem sojowym ciemnym chwilke podsmażyłam. Na koniec można posypać garścią przyprażonych ziaren sezamu. Akurat sezamu nie mialam więc tego nei zrobiłam. LA i tak było pyszne. Smacznego