Sposób przygotowania:
Chipsy po arabsku.
Nagrzać piekarnik do 220 st.C.Rozchylić chleb czubkiem ostrego noża na dwie warstwy.Posmarować wnętrze chleba lub podpłomyka
oliwą i posypać szczyptą pieprzu kajeńskiego i znowu złożyć dwie
warstwy chleba,przekroić w pół i każdą połówkę na trzy części.Roz-
-dzielić wierzch i spód trójkątów i ułożyć je w jednej warstwie na blasze przyprawioną stroną do góry.Piec,aż się przyrumienią i skru-
-szeją(ok.10 min.)Można przechowywać chipsy chlebowe w foliowej
torebce z tydzień
oliwą i posypać szczyptą pieprzu kajeńskiego i znowu złożyć dwie
warstwy chleba,przekroić w pół i każdą połówkę na trzy części.Roz-
-dzielić wierzch i spód trójkątów i ułożyć je w jednej warstwie na blasze przyprawioną stroną do góry.Piec,aż się przyrumienią i skru-
-szeją(ok.10 min.)Można przechowywać chipsy chlebowe w foliowej
torebce z tydzień