marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Chipsy po arabsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nagrzać piekarnik do temp.220 st.C,rozchyl chleb czubkiem ostrego noża na 2 warstwy,nasmarować oliwą,posypać przyprawą.Zlepić ponownie.Opiec

Chipsy po arabsku.

Składniki:

Chipsy po arabsku.

 

  • 3 płaskie chleby o śr.20 cm.lub gotowe knysze lub placki tortillowe,
  • 1/4 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia,
  • po szczypcie różnych przypraw,np.pieprzu kajeńskiego lub curry.

Sposób przygotowania:

Chipsy po arabsku.
Nagrzać piekarnik do 220 st.C.Rozchylić chleb czubkiem ostrego noża na dwie warstwy.Posmarować wnętrze chleba lub podpłomyka
oliwą i posypać szczyptą pieprzu kajeńskiego i znowu złożyć dwie
warstwy chleba,przekroić w pół i każdą połówkę na trzy części.Roz-
-dzielić wierzch i spód trójkątów i ułożyć je w jednej warstwie na blasze przyprawioną stroną do góry.Piec,aż się przyrumienią i skru-
-szeją(ok.10 min.)Można przechowywać chipsy chlebowe w foliowej
torebce z tydzień