Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Chipsy z dyni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chipsy z dyni to zdrowa propozycja na przekąskę podczas wieczornego seansu na kanapie przed TV ... ale oczywiście nie tylko - polecam każdemu :)

Chipsy z dyni

Składniki:

Chipsy z dyni

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z dyni
Obraną dynię (u mnie piżmowa) pokroiłam w cieniutkie plasterki - chipsy. 

Układamy na blaszce wyłożonej papierem, oprószamy solą himalajską, papryką i ziołami. 

Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po 10 minutach włączamy termoobieg i pieczemy około 7 minut pilnując by się nie spaliły. 



(W miedzy czasie można czipsy obrócić na drugą stronę po owych 10 minutach pieczenia bez termoobiegu)