Sposób przygotowania:
Chipsy z dyni
Obraną dynię (u mnie piżmowa) pokroiłam w cieniutkie plasterki - chipsy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem, oprószamy solą himalajską, papryką i ziołami.
Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po 10 minutach włączamy termoobieg i pieczemy około 7 minut pilnując by się nie spaliły.
(W miedzy czasie można czipsy obrócić na drugą stronę po owych 10 minutach pieczenia bez termoobiegu)
Układamy na blaszce wyłożonej papierem, oprószamy solą himalajską, papryką i ziołami.
Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po 10 minutach włączamy termoobieg i pieczemy około 7 minut pilnując by się nie spaliły.
(W miedzy czasie można czipsy obrócić na drugą stronę po owych 10 minutach pieczenia bez termoobiegu)
SylaUla