Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Chipsy solone z młodych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne domowe chipsy solone

Chipsy solone z młodych ziemniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chipsy solone z młodych ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Chipsy solone z młodych ziemniaków
Młode ziemniaczki obieramy i myjemy, następnie kroimy w talarki bądź ścieramy na tarce w cieniutkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście plastrów (tak aby powierzchnia była zakryta talarkami ziemniaków), następnie zmniejszamy ogień i pieczemy na złoty kolor pamiętając aby od czasu do czasu je przemieszać. Wyciągamy i odsączamy, solimy. Smacznego
Chipsy solone z młodych ziemniaków
Ziemniaki kroimy bądź ścieramy na cieniutkie plasterki
Chipsy solone z młodych ziemniaków
Wrzucamy plasterki ziemniaków na rozgrzany olej
Chipsy solone z młodych ziemniaków
pamiętając aby od czasu do czasu je przemieszać
Chipsy solone z młodych ziemniaków
Odsączamy chipsy i solimy - gotowe - Smacznego

Tagi:

ziemniaki