Sposób przygotowania:
Chipsy z jarmużu
Dużą blachę (może być ta od piekarnika) wysłać papierem do pieczenia i delikatnie wysmarować olejem.
Liście jarmużu (jeśli są świeże, nie z torebki) - umyć osuszyć i oddzielić od łodyg. Następnie porwać je na mniejsze kawałki (ale nie na drobne, bo się skurczą), luźno rozsypać na uprzednio przygotowanej blasze i skropić oliwą.
Jarmuż oprószyć solą i przyprawami według własnych preferencji. Całość delikatnie przemieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku - około 15 minut w 180 stopniach. Należy uważać, aby się nie przypaliły i najlepiej co jakiś czas sprawdzać efekt pieczenia. Powinny być chrupiące.
Liście jarmużu (jeśli są świeże, nie z torebki) - umyć osuszyć i oddzielić od łodyg. Następnie porwać je na mniejsze kawałki (ale nie na drobne, bo się skurczą), luźno rozsypać na uprzednio przygotowanej blasze i skropić oliwą.
Jarmuż oprószyć solą i przyprawami według własnych preferencji. Całość delikatnie przemieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku - około 15 minut w 180 stopniach. Należy uważać, aby się nie przypaliły i najlepiej co jakiś czas sprawdzać efekt pieczenia. Powinny być chrupiące.