Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Chipsy ze świeżego jarmużu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty przepis na niesamowicie szybką i prostą zdrową przekąskę, która będzie gotowa dosłownie w pięć minut

Chipsy ze świeżego jarmużu

Składniki:

Chipsy ze świeżego jarmużu

 

  • Garść świeżego jarmużu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta chilli lub pieprzu cayenne
  • łyżeczka majeranku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Chipsy ze świeżego jarmużu
Jarmuż należy umyć. Jeżeli używamy jarmużu paczkowanego należy przejrzeć czy liście nie mają przy sobie twardych łodyżek. Jeżeli używamy świeżego obrywamy kawałki liści. Wkładamy do miski. W drugiej rozrabiamy oliwę z przyprawiamy. Dodajemy do liści i całość mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni i wykładamy papierem do pieczenia. Jarmuż wykładamy na blaszkę i pieczemy 5 minut aż przesuwany po papierze jarmuż zacznie wydawać charakterystyczne szuranie :) Smacznego!