Sposób przygotowania:
Chleb dyniowy
Do miski wkładamy po kolei: puree z dyni, obie mąki, cukier, sól, drożdże i wlewamy wodę.
Wyrabiamy ciasto na chleb aż przestanie się kleić do ręki. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie przekładamy wyrośnięte ciasto na chleb do keksówki, posypujemy czarnuszką i odstawiamy na kolejne 30 minut.
Po tym czasie wstawiamy chleb dyniowy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Wyrabiamy ciasto na chleb aż przestanie się kleić do ręki. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie przekładamy wyrośnięte ciasto na chleb do keksówki, posypujemy czarnuszką i odstawiamy na kolejne 30 minut.
Po tym czasie wstawiamy chleb dyniowy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.