Sposób przygotowania:
Chleb graham na świeżych drożdżach
Drożdże rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski razem z cukrem i łyżką mąki pszennej. Wlewamy 150 ml ciepłej wody, dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Do dużej miski wsypujemy mąkę graham, dodajemy sól oraz rozczyn. Mieszamy drewnianą łyżką, wlewając stopniowo resztę wody, a następnie zagniatamy ciasto przez kilka minut. Odstawiamy pod przykryciem na pół godziny.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół i układamy je w dwóch blaszkach do pieczenia. Znów przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny.
Pieczemy chleb przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Do dużej miski wsypujemy mąkę graham, dodajemy sól oraz rozczyn. Mieszamy drewnianą łyżką, wlewając stopniowo resztę wody, a następnie zagniatamy ciasto przez kilka minut. Odstawiamy pod przykryciem na pół godziny.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół i układamy je w dwóch blaszkach do pieczenia. Znów przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny.
Pieczemy chleb przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki