Sposób przygotowania:
Graham ze słonecznikiem
Do miski wrzucić drożdże, dodać cukier, mąkę i wodę i wymieszać dokładnie zaczyn. Zakryć ściereczką do wyrośnięcia. Gdy podrośnie wsypać obie mąki wymieszane z solą, wlać wodę i olej oraz wsypać słonecznik. Drewnianą łyżką połączyć składniki apotem wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką i zakryć ściereczką do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić przez chwilę i umieścić łączeniem do dołu w garnku ceramicznym wysmarowanym olejem i wysypanym mąką. Wierzch oprószyć mąką i ponownie zakryć ściereczką a potem zostawi znowu aby ciasto wyrosło. Chleb piec najpierw 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni a potem 35 w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu chleb wyjąć na kratkę i wystudzić.