Sposób przygotowania:
Domowe bułeczki z pieczarkami
Przygotować nadzienie do bułeczek. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić drobno. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić cebulę na tłuszczu, dodać pieczarki i podsmążyć. Dadać rozgnieciony czsnek, sól i pieprz. Wymieszać i ostudzić.
Z drożdży, łyżki cukru i łyżeczki soli przygotować rozczyn. Zostawić na 20 minut. Następnie z podanych składników zagnieśc ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie wyrobić ciasto, podzielić na 15 części. Rozwałkować każdy kawałek, nałożyć farsz, skleić i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia, posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać siemieniem lnanym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.
Z drożdży, łyżki cukru i łyżeczki soli przygotować rozczyn. Zostawić na 20 minut. Następnie z podanych składników zagnieśc ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie wyrobić ciasto, podzielić na 15 części. Rozwałkować każdy kawałek, nałożyć farsz, skleić i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia, posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać siemieniem lnanym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.