Sposób przygotowania:
Chleb nadziewany twarogiem
Twaróg przepuścić przez maszynkę, wbić 2 jaja,
dodać posiekaną świeżą lub suszoną mięte
( może też być estragon), troszkę osolić i
wymieszać. Bochenek chleba okroić cieniutko
ze skórki, odciąć jeden koniec i wydrążyć miąższ.
W utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane
nadzienie twarogowe i ostrym nożem pokroić
bochenek na kromki grubości około 1,5-2 cm.
Jaja rozbić, dodać mąkę i śmietanę, maczać kromki
chleba i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na
ładny rumiany kolor. Gorący smażony chleb podawać
z dowolnym zimnym sosem. Można też posypać
kminkiem lub cukrem. W słodkiej wersji podawać jako
dodatek do piwa lub herbaty.
Chleb nadziewany twarogiem idealnie nadaje się na
śniadanie jak zarówno na podwieczorek lub
kolację.
dodać posiekaną świeżą lub suszoną mięte
( może też być estragon), troszkę osolić i
wymieszać. Bochenek chleba okroić cieniutko
ze skórki, odciąć jeden koniec i wydrążyć miąższ.
W utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane
nadzienie twarogowe i ostrym nożem pokroić
bochenek na kromki grubości około 1,5-2 cm.
Jaja rozbić, dodać mąkę i śmietanę, maczać kromki
chleba i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na
ładny rumiany kolor. Gorący smażony chleb podawać
z dowolnym zimnym sosem. Można też posypać
kminkiem lub cukrem. W słodkiej wersji podawać jako
dodatek do piwa lub herbaty.
Chleb nadziewany twarogiem idealnie nadaje się na
śniadanie jak zarówno na podwieczorek lub
kolację.